• Angelus fest : 03/06/2023

Partneri       Kapely       Novinky

Žiarsky "Angelus - koncert pre Mareka" priniesol pestrú zostavu kapiel, rekordný počet fanúšikov a 2470€ pre malého Mareka

Náš – pod hlavičkou „Angelus“ v poradí už dvanásty – benefičný koncert s názvom „Angelus – koncert pre Mareka“ bol v mnohom výnimočný a špecifický. Po prvý-krát (a snáď nie naposledy) sme zorganizovali koncert v Žiari nad Hronom, po prvý-krát sme celé vyzbierané vstupné venovali jednému konkrétnemu človeku/rodine – malému Marekovi Škodovi a jeho rodičom (doteraz to bola vždy organizácia), po prvý-krát prebehla už pred koncertom veľká zbierka na transparentný účet (a navyše prebiehali z iniciatívy spoluorganizátora Pivárne Žiarčan aj ďalšie aktivity, kde sa podarilo pre Mareka vyzbierať pekné sumy) a po prvý-krát prišlo na „angelusácku klubovku“ viac ako 200 fanúšikov!

Začneme tradične faktami a číslami: Evidovali sme 243 platiacich fanúšikov (vstupné bolo od 5€, väčšina fanúšikov nechávala 10€ a niektorí aj viac), vyzbierali sme 2470€, čo pri našich nákladoch 175€ (zahŕňajú výdavky na zvučenie, cesťáky pre kapely a pásky na ruky) znamená, že za každé 1€, ktoré sme dostali vo forme darov či grantov od nadácií, firiem a pod., sme na dobročinné účely venovali 14,11€! Navyše v čase písania tohto článku bola celková suma, ktorá sa pre Mareka vyzbierala (zo všetkých aktivít) vyššia ako 14.500€!!! A pripomíname, že ktokoľvek, kto chce pomôcť Marekovi, má stále možnosť poslať ľubovoľnú sumu na transparentný účet: SK7911000000002933834989.

V Pivárni Žiarčan sa v sobotu 6.4.2024 postupne predstavili MELISSA MANDY CREW, PANKHART, TECHNOLOGY OF DEATH, SITŇAN a BRAIN DEALERS. Prišli si na svoje fanúšikovia rocku, punk-rocku, thrashu aj deathu, pred pódiom sa tancovalo, skákalo, headbangovalo. Klobúk dole pred všetkými vystupujúcimi, všetci zahrali výborne a dokázali, že majú srdcia na správnom mieste! „Cezpoľným“ kapelám sme preplácali cestovné náklady, ale napríklad chalani z PANKHART a BRAIN DEALERS tieto peniaze vrátili v plnej výške a dali sme ich do zbierky pre Mareka. Niektorí hudobníci si dokonca zaplatili vstupné resp. kúpou trička či pohára s logom „Angelus“ prispeli do zbierky pre Mareka!

 

 

V reportoch z koncertov zvykneme mať „ďakovací“ odstavec, tentoraz však zacitujeme zo statusov na soc.sieti:

„Tak ďalší výjazd do Žiarčanu máme za sebou. Vedeli sme, že to bude skvelá akcia a bola to viac než pravda. Sme radi, že sme mohli byť súčasťou tohto benefičného koncertu a svojou troškou prispieť a pomôcť, za čo patrí vel'ká vd'aka Angelusu za pozvanie. To, čo robia a ako to robia, je niečo úžasné. Klobúk dole pred nimi. Parádne kapely (TECHNOLOGY OF DEATH za nás TOP), šikovný zvukár a technik na pódiu, ochotný kolektív Žiarčanu, chutné občerstvenie (Kiso mal guláše len tri) a veľa ľudí, ktorí majú srdce na správnom mieste. Malému Marekovi a jeho rodičom držíme silno palce aj naďalej.“, napísali chalani z kapely PANKHART.

„...aj takto by mohla začať rozprávka: V jednej pivárni, kdesi na sídlisku, sa v jeden pekný aprílový večer udial krásny príbeh o tom, ako malý chlapec roztopil mnohé srdcia - a to nie hocijaké, ale srdcia pravých rockerov, punkáčov, motorkárov, pivkárov... Bol to nádherný večer, plný emócií, kde smiech striedal slzy a slzy zase smiech... Kde sa všetci k sebe mali, pivo tieklo potokom a zabávalo sa odušu. Kde bolo na chvíľu jedno, kto v noci uspeje vo voľbách a vôbec neboli hádky.. No a na konci, sme si všetci uvedomili, že počas celého marca a v tento večer sme spoločne dokázali Marekovi vyzbierať sumu 14.500€!!! Sme hrdí na seba, na každého z vás, kto prispel, na organizátora Angelus, na účinkujúcich, na rodinu a rodičov Mareka❤️. Ďakujeme aj vedeniu mesta, že si našli čas a prišli podporiť, Peťovi Bališovi za guláš, Marcelovi a Peťovi za nachovanie ľudí, zvukárovi, kolegom za barom, Jančimu za skvelé moderovanie a nakoniec za poznanie, že šíriť dobro nám pomáha spoločne rásť. ĎAKUJEME!“, znelo v statuse na FB Pivárne Žiarčan.

A na záver dáme slovo Rasťovi Škodovi, ockovi malého Mareka: „Hlavné poďakovanie organizátorom Angelus fest a Piváreň Žiarčan. Kapelám, ktore tu dnes na benefičnom koncerte odohrali, rodine, blízkym, kamarátom, Lekárni Nukleus, hokejovému fanklubu Indian Žiar, Romane Hozovej s manželom a kolegom z Polícia BB, Salvo Jana Mazzone, Šmixík - detský obchod a všetkým, ktorí dopomohli vyzbierať túto krásnu sumu a za odporúčania na pobyty, rehabilitácie a podobne. Ďakujeme Janko Kulich za super moderovanie. Toľko som chcel toho povedať a nešlo to. Strašne silné emócie... Radi by sme týmto ukázali, že dobro v ľuďoch nevymrelo a stále sa dokážeme spojiť pre dobrú vec. Pokračujme v tom, aby sme aj druhým pomohli, aby aj druhým bolo umožnené plniť si sny, ku ktorým vám táto republika absolútne nepomôže (snáď raz...).“

 

Myslíme, že ďalších slov netreba...

Ďakujeme za podporu a tešíme sa na vás na ďalších našich benefičným koncertoch – najbližšie už 1.6.2024 v Banskej Bystrici na open-air Angelus Feste!

Organizátori benefičných koncertov pod hlavičkou „Angelus“