• Angelus fest : 03/06/2023

Partneri       Kapely       Novinky

V septembri sme vyzbierali 904€ pre OZ Onkológia BB, v decembri pomôžeme útulkom zvierat

Vďaka grantu 365.nadácie sme v septembri zorganizovali 2 benefičné podujatia – koncert Angelus Revival a cestovateľské kino Nepoznaný Irak. Podarilo sa nám vyzbierať spolu 904€ pre OZ Onkológia BB – finančné prostriedky budú prioritne použité na nákup chladničiek na onkologické oddelenie Roosveltovej nemocnice.

 

17. septembra sme si spoločne vypočuli hity rockovej a metalovej histórie na prvom (a predbežne určite nie poslednom) ročníku Angelus Revivalu. Príjemné prostredie Stredoslovenského osvetového strediska v centre Banskej Bystrice a kvalitná muzika prilákali približne 80 platiacich fanúšikov, ktorí si plnými dúškami vychutnávali precízne zahraté a odspievané „pecky“ Alice Coopera, MANOWAR, AC/DC, MOTORHEAD, JUDAS PRIEST, BLACK SABBATH a ďalších velikánov rockovej hudby. Našťastie nám v ten večer prialo aj počasie – dážď v niektorých okamihoch už doslova „visel z mrakov“, nakoniec sa rozpršalo až polhodinku po polnoci a teda až po koncerte. Ak by sa tak stalo skôr, musel by byť koncert prerušený/ukončený a to by bola veľká škoda... Chýbajúce zastrešenie pódia je však naozaj jediným nedostatkom skvelého priestoru – z našej strany posielame naozaj veľké ĎAKUJEME ľuďom zo Stredoslovenského osvetového strediska, ktorí nám poskytli svoje priestory bezplatne. Kapely si pochvaľovali veľkorysé zázemie, kvalitné pódium aj osvetlenie. Na oplátku všetci hudobníci predviedli plne profesionálne výkony, ukázali, že ich muzika baví a dvojnásobne vtedy, keď sa bavia aj fanúšikovia :-)

 

 

Komentovať a hodnotiť jednotlivé vystúpenia kapiel nemá zmysel – všetky zahrali vynikajúco, komu sa hudba ich „vzorov“ páči, prišiel si nepochybne na svoje, zvuk bol počas celého večera výborný, keďže zvukár Matúš odviedol opäť výbornú prácu. Ak k vyzbieranému vstupnému prirátame aj vrátenú časť „cesťáku“ od ALICE COOPER REVIVAL (Andrej Kutiš, ďakujeme a vážime si to!) a výťažok z predaja pohárov a tričiek s logom Angelus Festu, vyzbierali sme na koncerte skvelých 866€. Mimochodom sme predali viac tričiek ako na letnom Angelus Feste, kam prišlo 3x viac fanúšikov... Summa summarum: Máme za sebou vydarenú akciu a už teraz uvažujeme, aké zaujímavé revival kapely pozveme do B. Bystrice o rok :-)

 

 

O pár dní neskôr – v stredu 21.9. - sme v Klube77 zorganizovali ďalšie benefičné podujatie, premiérovo išlo o iný formát ako rockový koncert/festival – cestovateľské kino „Nepoznaný Irak“. Veľmi zaujímavú 90-minútová prezentáciu Peťa Gregora s pôsobivými fotografiami a videami videlo len 8 platiacich divákov a tak sme do zbierky pridali len 40€. Škoda...

 

Každopádne ďakujeme všetkým vám, ktorí ste prišli a zaplatením vstupného prispeli na dobrú vec, 904€ je už na účte OZ Onkológia BB a budeme netrpezlivo čakať na fotografie nových chladničiek, ktoré čoskoro začnú slúžiť pacientom v Roosvetlovej nemocnici.

 

A sme radi, že fanúšikom metalu môžeme opäť oznámiť dobrú správu – v piatok 9.12.2022 sa v Klube77 uskutoční ďalší benefičný metalový koncert Angelus Pet Rescue a výťažok z neho bude tentoraz venovaný útulkom Bystrická mačačáreň v Banskej Bystrici a Tuláčik v Brezne.
Svoje umenie nám predvedú kapely I AM THE VERDICT (metalcore, Banská Bystrica), PLASTERY (death metal, Zvolen), ATTACK OF RAGE (grind core, Bánovce nad Bebravou) a CRANIAL VOID (progressive death metal, Šaľa). Vidíme sa v decembri, priatelia!

 

Foto: Vlado Bronský a Rodo Petrus